Sf. Andrei – Apostolul românilor

= Simpozion national =

(conferinte pe sectiuni)

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfintitului Mitropolit dr.  Antonie al Ardealului

 

Sectiuni:

I. Crestinismul în trecutul nostru istoric
II. Viitorul crestinismului în România

 

Editia I: 2002 - Lucrarile prezentateComunicat oficial

Editia a II-a: 2004 - Lucrarile prezentate

 

Organizatori:

1. Asociatia Pentru Isihasm – Cercul Misionar „Rugul Aprins”
2. Mânastirea Brâncoveanu (Sâmbata de Sus, jud. Brasov)

 

LOCUL DE DESFASURARE: ... Mânastirea Brâncoveanu (Sâmbata de Sus)
NATURA ACTIVITATII: ..... Simpozion pe sectiuni, sustinut de teologi si duhovnici, ierarhi, istorici si arheologi, lingvisti, (conferinte, comunicari, referate etc.)
ADRESABILITATE:.......................Credinciosi, elevi si studenti, istorici, teologi, etc.

            Participă aproximativ 30 de invitati. In final se organizează o masa rotunda. Concluziile rezultate în finalul simpozionului se concretizează într-un comunicat final, iar lucrarile prezentate se publică intr-un volum.

 

Expunerea de motive

· Redescoperirea bazelor morale si spirituale crestine ale devenirii noastre ca neam, redescoperirea crestinismului ca suflet al neamului românesc.
· Pastrarea sentimentului national în rândul tinerilor, prin cunoasterea istoriei neamului, înfratite din totdeauna cu credinta crestina (cunoasterea adevarurilor istorice si religioase îi va pazi pe tineri de propaganda anticrestina si antinationala).
· Reducerea decalajului dintre nivelul de educatie morala si nivelul educatiei stiintifice, tehnice si economice, cauza marilor probleme ale societatii românesti (coruptia, drogurile, criminalitatea, avorturile etc).
· Formarea unei conceptii de viata si a unei moralitati bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu si transmiterea acestora, prin modul de viata si de comportament, prietenilor, colegilor si membrilor de familie.

 

Pentru a realiza periodic acest simpozion avem nevoie si de ajutorul dumneavoastra. Pentru colaborari  va rugam sa luati legatura cu noi prin:
- telefon: 0268.211290; 0766371570
- e-mail:  edituraagaton@hotmail.com